Kurser 2017

Behöver du mer kunskap, inspiration eller handfasta råd? Gå en kurs hos Ekoplantan! Du bokar och betalar din kurs i vår webbutik.


Det här är en praktisk och jordnära kurs för dig som vill odla i växthus och tunnel. 

skörd 8 majOdla i växthus och tunnel

Söndagar kl 13-15 en gång i månaden februari-oktober (9 gånger).
Kursstart: 19 februari
Pris: 1600 kr

Tomater och gurka är nog favoriter i växthuset för många men det är faktiskt möjligt att skörda morötter, sockerärtor, kål och många andra grönsaker redan i maj och varför inte ha lite grönt i växthuset att skörda även under vintern?

Vi träffas i växthuset en gång i månaden med start i februari när de första sådderna görs. Sen följer vi odlingarna i växthus och tunnel under hela säsongen och lär oss om hur man håller jorden levande, när och hur man ska gödsla och vattna och hur man håller temperaturen på lagom nivå. Vi löser problem som uppstår längs vägen, som t ex angrepp av skadedjur och sjukdomar. Vi lär oss hur man beskär sina plantor för att öka skörden och annat som är viktigt för en produktiv och frisk odling i växthus och tunnel.

Ta med ett block, gärna olinjerat eftersom vi både ska rita och skriva. Vi kommer att vara utomhus och i växthuset, så klä dig efter vädret. En varm sittdyna kan vara bra att ha med sig.

Kursdagar: söndag den 19 februari, 19 mars, 23 april, 14 maj, 18 juni, 16 juli, 13 augusti, 17 september och 15 oktober.

Max 8 deltagare. Inga förkunskaper krävs. Anmälan och betalning via ekoplantans webbutik.