Meloner

50 kr/st. Alla plantor är odlade i KRAV-märkt jord.


Sockermelon

Melon charentaisCharentais
Den gamla ursprungliga franska melonen, som gett upphov till ett flertal modernare hybridsorter. Frukten är slät med ett grågrönt skal med mörkare ränder. Den brukar väga mellan 0,7-0,9 kg. Köttet är djupt orange och mycket saftigt och aromatiskt. Charentais är en riktigt delikat dessertmelon. (ekologiskt odlat frö)


Sockermelon Hales Best JumboHales Best Jumbo
En av de mest odlade sorterna under 1900-talet både inom yrkesodlingen och i hemträdgårdarna. Introducerades som namnsort 1923, men har odlats länge innan dess. Kraftigt nätad oval frukt med ett laxfärgat, fast, sött kött. (ekologiskt odlat frö)


Sockermelon Jenny LindJenny Lind
Urspungligen från Armenien, men förbättrad och namngiven i USA kring 1850. Näktergalen från Sverige, Jenny Lind, som var mycket populär i USA, fick ge namn åt denna unika melon med sitt saftiga limegröna kött, så sött och aromatiskt att du vill sjunga. Frukten är ganska liten, kring 0,5 kg, kraftigt nätad och har en turban vid blomändan. (ekologiskt odlat frö)


Sockermelon Sweet GraniteSweet Granite
En av de tidigaste för friland och växthus. Den ger något avlånga, svagt nätade frukter på 1-1,5 kg med orange fruktkött. De växer på medelkraftiga rankor, som går bra att binda upp. Sweet granite är en melon som utvecklats för nordliga förhållanden och är motståndskraftig mot fusariumsvampar. (ekologiskt odlat frö)


Honungsmelon

Honungsmelon Petit Gris de RennesPetit Gris de Rennes
Ger ganska små frukter på 700-900g, grön i skalet och ska bara precis ändra färg till något ljusare när den är lagom att skörda. God men ganska sen i mognad. (ekologiskt odlat frö)


Vattenmelon

Vattenmelon Sugar BabySugar Baby
En mycket tidig vattenmelon som ger hygglig skörd t.o.m. på friland i södra Sverige en bra sommar. Annars behöver den hjälp av fiberduk, plasttunnlar eller växthus. Plantan är rankande men småväxt och ger klotrunda, mycket mörkgröna frukter på upp till 2-3 kg. Köttet är kraftigt rödorange med små mörkbruna frön, sött och mycket sprött. (ekologiskt odlat frö)


Några fröfirmor har gett mig sitt tillstånd att använda deras bilder. Det gäller bilden på Hales Best Jumbo, Jenny Lind, Sweet Granite, Sugar Baby (Runåbergs Fröer) och Petit Gris de Rennes (Seed Savers Exchange).


Gå till Plantskolan未晒し蜜ロウワックス【Aタイプ】18L【内装用 木材専用 みざらしミツロウワックス 天然エコワックス】【代引不可】【OG】
[TKG16-1719] ビューモント ウィスキーメジャースタンド ロータリー式 6本立 1oz黒
プロータ 防水ソフト2wayポシェット
AKIRA Original Motion Picture Soundtrack サントラ CD 新品
開梱設置無料 国産日本製 アルダー無垢材 幅180センチ テレビ台 ローボード 完成品 ナチュラル 北欧 AVボード AV収納 AVラック TVボード TV台 テレビボード 木製 木 180cm 0
【ポイント最大16倍】 プリーツスクリーン タチカワブラインド 生地にコード穴がなく遮光効果が期待でき見た目も美しい ゼファー おすすめツイン セイリュウ/ミカゲ
【同梱・代引き不可】 Promark プロマーク バッティングトレーナー・変化球マシン軟式用 HT-015
17-18 VOLCOM/ボルコム ANDERS TDS jacket スノーウェア メンズジャケット ウエア 予約商品 2018
帝国図書館和漢図書書名目録〈第7編〉昭和16年1月至昭和24年3月増加 (1966年)【中古】
コムペット ミリクラン(miliclan)【中型犬用キャリーバッグ/キャリーカート/ペットバギー/ペットカート/compet/combi】【お出かけ・お散歩グッズ/おでかけグッズ】【犬用品/ペット用品

En kommentar till Meloner

  1. Pingback: Odla egna meloner « ekoplantan

Kommentarer inaktiverade.