Paprika

55 kr/st. Alla plantor är odlade i KRAV-märkt jord.


IngenbildBlanc de Berga (ljusgrön/röd)
Tidig paprika som tål svalt väder. Frukterna är koniska och ca 15 cm långa, söta och tunnskaliga.


Paprika Marconi RossaMarconi Rossa (grön/röd)
Traditionell, välkänd paprika från Italien. Frukten är blankt djupröd vid fullmognad, konisk och stor. 5-7 cm i diameter och ibland över 20 cm lång med en vikt kring 150 g. Plantan är kraftig, produktiv och frisk. Resistent mot flera svampsjukdomar och tobaksmosaikvirus. Bör helst odlas i växthus eftersom den är medelsen. (ekologiskt odlat frö)


Paprika Ferenc Tender

Ferenc Tender (ljusgul/orange/röd)
En tidig och tålig paprika som ger en stor skörd av köttiga och sött saftiga, lite spetsiga frukter som kan bli riktigt stora. Skördas både som ljusgul, orange och fullmogen röd. Plantan är kompakt och stadig och blir ca 40 cm hög. Passar både i växthus och på friland. (ekologiskt odlat frö)


Paprika Yesil Tatli

Yesil Tatli (gulgrön/orange/röd)
Lång, vacker och mycket god paprika från Turkiet. Frukterna är koniska och blir lätt 18-20 cm långa och ca 5 cm över nacken. De skiftar i färg från gulgrön som omogen över orange till mörkröd. Köttet är medeltjockt och har en rik paprikasmak. Plantan kan bli ganska stor även på friland, upp till 1 meter hög, och ger en stor skörd. (ekologiskt odlat frö)


Paprika Jimmy Nardello'sJimmy Nardello’s (röd)
En av de allra bästa paprikorna för stekning med sin läckra rostade äppelsmak. Plantan är produktiv och full av blanka, röda, upp till 25 cm långa paprikor. Denna paprika gavs till Seed Savers Exchange av Jimmy Nardello vars mor tog fröna till USA när hon utvandrade med sin man Guiseppe från regionen Basilicata i Italien 1887.


Paprika Yolo WonderYolo Wonder (grön/röd)
Har stora, tunga, 3-4- rummiga frukter som har ett fast, tjockt kött. De är mörkgröna och blir högröda vid full mognad. Plantan växer starkt upprätt, blir 40-50 cm hög. Yolo Wonder, som är resistent mot tobaksmosaikvirus, bör odlas i växthus och ger då en stor skörd av bästa kvalitet. (ekologiskt odlat frö)


Paprika Sweet Chocolat

Sweet Chocolate (brun)
Tidig paprika son mognar från grönt till chokladbrunt på utsidan och tegelröd inuti. Söt och mild. Fröna kommer från Elwyn Meader och sorten introducerades av University of New Hampshire Agricultural Experiment Station 1965. (ekologiskt odlat frö)


Paprika Pusztagold

Pusztagold (ljusgul/rödtonad)
Ganska tidig sort med stora trekantiga koniska frukter. I början ljusgula till slut rödtonade. Ganska tjockväggig med mild smak. Rikgivande. (ekologiskt odlat frö)


IngenbildMinimix (olika färger)
Kompakta små plantor som får rikligt med minifrukter i olika färger. Mycket bra för odling i krukor på altan, balkong eller i växthus.


Bilden på Jimmy Nardello’s är publicerad med tillstånd från Seed Savers Exchange.


Gå till Plantskolan