Purjolök & salladslök

30 kr/kruka. Alla plantor är odlade i KRAV-märkt jord.


Purjolök

IngenbildAlmera
Snabbväxande purjo för sensommar och höstskörd. Endast en svag antydan till lökbildning vid basen stör den annars perfekta halsens utseende. Bladverket är stadigt, djupt mörkgrönt och växer upprätt. Almera är en modern, välformad purjo som även tål en hel del kyla på senhösten, men inte en säker övervintring på friland. (ekologiskt odlat frö)


Ingenbild

S:t Victor
Den vackraste purjon och därtill en av de tåligaste. Det är en utveckling av den mycket gamla franska Bleu Solaise. Kort, kraftig och med ett stort bladverk som får en allt tydligare violett färg med kylan på hösten. Visar ibland en tendens till lökbildning vid basen. St. Victor är en sen purjo av bästa kvalitet, som klarar de strängaste vintrar.


Salladslök

IngenbildIshikura Long
Har länge varit en av de ledande salladslökarna i handeln. Den har kraftiga, upprättväxande blågröna blad och en lång, stadig vit stjälk utan lökbildning. Halsen kan bli mycket lång (40-50 cm), speciellt om den kupas. Ishikura är en lyxig, japansk salladslök som är köldtålig, men inte fullt vinterhärdig alla år. (ekologiskt odlat frö)


Gå till Plantskolan