Småplantor

Vi har både skolade plantor i små krukor och pluggplantor (en liten planta med eget rotsystem men utan kruka). Alla plantor är odlade i KRAV-märkt jord.

10 kr/st.


Bönor

Om du inte odlat störbönor tidigare så rekommenderar jag dej att prova i år! Störbönan blir 2 ½-3 meter hög och klänger gärna motsols runt en käpp. Den kan skördas under lång tid till skillnad från buskbönor som skördas under kortare tid. Låt gärna bönorna klättra längs några käppar som du sticker ner i jorden och binder ihop i toppen – det blir en vacker bönpyramid.


Ingenbild

Vaxböna Neckargold
Långa, raka och mjälla gula baljor som blir ca 23-25 cm långa. Motståndskraftig mot flera bönsjukdomar. Utmärkt kvalitet och smak.


Störbönor

Brytböna Neckarkönigin
Brytbönor har runda baljor. Den här sorten är djupgrön och baljorna 25 cm långa. En mycket frisk och delikat böna.


Ingenbild

Purpurböna Blauhilde
En klättrande skönhet i mörkgrönt och violett. Både blommor och baljor är kraftigt violetta. Baljorna blir 20-23 cm långa.


Ingenbild

Störskärböna Limka
Skärbönor har breda platta baljor. Limkas är helt raka, ljusgröna och 25-30 cm långa.


Ingenbild

Rosenböna Red Rum
Rödorange blommor som doftar starkt. Korta baljor, ca 22 cm. Mognar tidigt. Kraftigvuxen med stor bladmassa. Vackra frön. Blommor och gröna bönbaljor är ätliga.


Ingenbild

Bondböna Witkiem/Frühe Weisskeimige
Tidig ca 80-100 cm hög sort. En tysk stam av den tidiga välkända sorten Witkiem. 4-5 stora frön i varje balja.


Knölfänkål

Ingenbild

Söt och saftig fänkål. God att äta rå, wokad, ugnsrostad och underbart god i fisksoppa!


Kål

Blanda själv efter dina behov!

Blomkål, vit eller violett, Broccoli, Broccolo, Brysselkål, grön eller violett, Grönkål, grön eller violett, Palmkål, även kallad svartkål, Rödkål, Savoykål, Spetskål och Vitkål.


Majs

Majs odlas i fyrkant och inte i rader, eftersom den är vindpollinerad.


IngenbildPainted Mountain (mjölmajs)
Vackare mat är svårt att hitta. Kolvarna, som är något smala och 15-18 cm långa, ger glänsande frön i nästan alla regnbågens färger. Vita, svarta, blåsvarta, gula, orange, röda, vinröda, violetta. Får kolvarna torka går det lätt att mala eget majsmjöl. De kan också ätas färska, råa eller kokta, rostas och grillas eller kokas till majsgröt. Painted Mountain kommer från bergen i Montana, USA och tål kyligt och blåsigt väder bättre än de flesta och ger färdig skörd med de allra tidigaste. Plantan blir kring 150 cm. Kolvarna används också för dekoration.


IngenbildAshworth (sockermajs)
Medeltidig standardsort som ger ganska stora kolvar (230-300 g), 12-15 rader korn, 17-19 cm långa kolvar. Utmärkt smak. Bör konsumeras direkt efter skörd.


IngenbildDamaun (supersöt sockermajs)

Den första supersöta majs som inte är hybrid! Kolvarna är stora. Smaken är närmast att jämföra med annan vanlig tidig supersöt majs. Kolvarna är stora med en medelviktpå ca 300 g, drygt 20 cm långa. Plantan är starkvuxen och kan bli drygt två meter.


Mangold

Vita, gula, gröna eller röda stjälkar? Mangold pryder varje trädgårdsland.


Sallad

Huvudsallad, isbergssallad och plocksallad är kända namn. Men några andra kan behöva en förklaring. Bataviasallad är en sorts huvudsallad, spröd som isbergssallad men mer näringsrik och smakar mer. Cossallad kallas även romansallad eller bindsallad. Den har högbyggt huvud med avlånga blad. Rosensallad är en cikoriasallad med härligt besk smak. Det kanske tycks märkligt att sälja just plocksallad som pluggplanta, den brukar sås i rader. Men låter man ett frö av plocksallad växa upp med gott om plats, blir det en stor och vacker salladsrosett. Sedan kan man under lång tid plocka de yttersta bladen, medan plantan hela tiden växer till från mitten.


Selleri

IngenbildStjälkselleri
En hög, mörkgrön stjälkselleri med ett upprätt, väl samlat växtsätt. Den är starkväxande och ger många rena, långa stjälkar.


Ingenbild

Rotselleri
Tar lång tid på sej men är värd att vänta på. God smaksättare i soppor och grytor. Även små späda blad kan användas.


Spenat

Nyzeeländsk spenatNyzeeländsk spenat
Den här spenaten är inte släkt med vanlig spenat och är en utmärkt ersättning för vanlig spenat under högsommaren och hösten. Den ger stor skörd på rikgrenade nedliggande plantor. Den går sent eller inte alls i blom och har ganska köttiga blad med tydlig spenatsmak. Den tål torka och hetta bra när den väl etablerat sig och bildar inte nitrit lika lätt som vanlig spenat.


Ärter

Ingenbild

Carouby de Mausanne
Vacker, högväxande fransk sockerärt med violetta blommor. Plantan blir minst 150 cm hög och måste ha stöd. Baljorna är ljust gröna, breda och 10 cm långa, spröda och mycket goda. Carouby kan skördas under flera veckor och ger en stor skörd.


Gå till PlantskolanK18 ゴールドチェーン 1.4ミリ幅 クリスクロスタイプ 45cm【g030】
【bugaboo(バガブー)正規販売店】bugaboo cameleon3+カメレオンスリープラスベース&テーラードファブリックセットシルバーシャーシ+ブラックフレーム(レザーライクなハンドル)
本物イギリスアンティーク家具 ライティングビューロー 洗練された雰囲気 オーク材の美しい木目も魅力 ライティングデスクに ディスプレイ台に 実用性も魅力です 英国アンティーク家具 フレックスアンティー
【運賃見積り】【直送品】サカエ SAKAE 中量キャスターラック NKR-8323WUJ
送料無料 ステンキャビキッチン クリナップ SK-1 コンロ台 間口60cm[TDJ-60K(R・L)]
【カタログギフト】【選べる体験ギフト】贅沢ホテルスパ
イトーキ 学習机 ユニットデスク ユニアス ラテナチュラル/サラダグリーン 【6個口】 UT-9L-L77SA【代引不可】
パトライト(回転灯) 強耐振大型パワーLED回転灯 RLR-M2 AC100?240V Ф162 耐塵防水■緑【代引不可】
【送料無料/日本製/無垢材】 NADE TV Board 150W ナデ テレビボード 九州産杉 テレビ台 ローボード TV台 TVボード AVラック 杉 無垢 日本製 木製 北欧 完成品 大川家具
TKG角????????????? 茶 44-1011-44B【代引き不可】【バイキング ビュッフェ】【バンケットウェア】【盛器 大皿】【スタンド】【飾り台】【業務用厨房機器厨房用品専門店】